Son günlerde sosyal medyanın gündeminden bir türlü düşmeyen Amanda Cerny ve Yozgatlı Dayı Olayı Viral Reklam Olabilir! İşte olayın perde arkası.
Amanda Cerny ve Yozgatlı dayı olayını bilmeyen kalmamıştır diye düşünüyoruz. Bu konuda sosyal medya da bir çok tweet atıldı, her şey yazıldı çizildi. Amanda Cerny ve Yozgatlı dayı Olayı Viral reklam olabilir! Son dönemlerde sosyal medyanın gündeminde oldukça fazla yer kaplayan bu olay, başlangıçta herkesi inandıracak şekilde ilerliyordu.
Yozgatlı Cafer isimli bir dayının, Playboy modeli olan Amanda Cerny’e twitter’dan yazması sonrasında olaylar hızla gelişti. Amanda Cerny ve Cafer Lalek isimli dayımız arasında geçen bu olay Amanda’nın evlenme teklifi ile yine gelişmeye devam ediyor. Ülkemiz de bu tarz olaylara pek alışık olmadığımız için fazlasıyla tweet ve diğer mecralar da konuşuldu.
Amanda Cerny ve Yozgatlı Dayı Olayı Viral Reklam Olabilir!
Amanda ile Cafer abimizin aşkı oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Ancak herkesin kaçırdığı bir detay daha var. Bu kadar özgüvene sahip bir kişinin önceki tweetleri nasıldı acaba? Gerçekten Cafer Lalek isminde bir kişi var mı? Yoksa bu olay tamamen viral reklam için mi gerçekleşti. Bu konuda bir çok çelişki var.
Öncelikle Cafer dayımızın Twitter’a sonradan katılması ve ardından kısa bir süre içerisinde Amanda Cerny’nin dikkatini çekmesi bir hayli şaşırtıcı. Kendisinin binlerce etkileşim olduğunu düşünürsek bu binlerce etkileşimden neden sadece Cafer dayımızın sözüne takıldı? Birazcık düşündüğümüz zaman, 618 bin twitter takipçisine sahip olan Amanda, aynı zamanda binlerce etkileşim alıyordu. Yozgatlı bir abimiz Türkçe tweet attı ve dikkat çekti. Bu işte sizce de bir tuhaflık yok mu?
Cafer Lalek isimli vatandaşımızın 29 Eylül’de ilk tweetini atması olayları tetikleyenlerden birisi aslında. Amanda ile olan tweetlerinden sonra kimse eski tweetlerine bakmamış. Bu da aslında bir çok gizli bilgiyi bizlere veriyor. İlk tweetinde beyaz küvercinim tweeti ile beraber 1985 model kamyonet paylaşıyor dayımız.
beyaz küvercinim pic.twitter.com/NKPXerQHkd
— Cafer Lalek (@caferlalek) 29 Eylül 2016
Kısa bir araştırma sonrasında bu kamyonetin aslında Vikipedi’den alındığını görmek mümkün. Yani aslında Cafer dayımız ilk tweetini attığı zaman, Vikipedi’dan direkt olarak görseli kopyalıyor. Ardından da beyaz küvercinim tweetini atıyor.
çiceglerimi seviyorrum cünkü onlar benim eniyi dosdum. pic.twitter.com/h8nAXLas48
— Cafer Lalek (@caferlalek) 8 Ekim 2016
Yozgat’a oldukça bağlı olan dayımız şu anda sürekli halay fotoğrafları paylaşırken eski tweetlerinde bir çiçek fotoğrafı atıyor. Ve bu fotoğraf ile beraber “çiçeklerimi seviyorum çünkü onlar benim eniyi dosdum” sözlerini paylaşıyor. Ancak burada da dikkat çekilen bir nokta var. Dayımız bu fotoğrafı da şuradaki internet sitesinden direkt kopyalamış. Tüm bu olaylardan sonra Amanda Cerny son olarak şanlı Türk bayrağımızı dalgalandırmış.
Putting up my new flag ???❤️❤️❤️ pic.twitter.com/WOHFWji3HT
— Amanda Cerny (@AmandaCerny) 13 Ekim 2016
Üzerinde bikini ile poz veren Amanda konusunda bir çok kişi viral reklam yapıyor diyor. İlerleyen zamanlar da ülkemize gelip bir reklam filminde oynarsa hiç şaşırmayın. Lakin bu zamana kadar hiç bir olay bu kadar hızlı gerçekleşmedi. Ayrıca çelişkilerle dolu olduğunu da tekrardan söylemek istiyorum.