En iyi mesajlaşma uygulaması sizce hangisi? Şu anda Avrupa pazarının yüzde 70’lik kısmını Android telefonlar oluşturuyor ve bu cidden büyük bir rakam. Peki en iyi mesajlaşma uygulaması hangisi? Bu işletim sistemiyle çalışan telefonlara baktığımızda, geçen yıl HTC One M8, Samsung Galaxy S5, LG G3 ve aşırı ucuz Motorola Moto E modelleri epey popülerdi.
Ülkemizde de 2014 yılının en popüler telefonları genellikle fiyat / performans oranı yüksek Android cihazlar oldu. Dolayısıyla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Android’in pazar payı arttı. Yaygın internet kullanımını da düşündüğümüzde artık herkesin kendi çevresine göre tercih ettiği bir en iyi mesajlaşma uygulaması var diyebiliriz.
Kısacası bu yazımızda ise size Android cihazınızda kullanabileceğiniz en iyi beş mesajlaşma uygulamasını sunacağız. SMS devrinden kurtulma vakti gelmedi mi?
İşte 5 adet en iyi mesajlaşma uygulaması

1. WhatsApp (İlk yıl ücretsiz, daha sonra her sene 0.99 dolar ücretli)
Facebook’un neredeyse 19 milyar dolar ödeyerek satın aldığı WhatsApp, şüphesiz bu uygulamaların arasında en popüleri ve bizim de listemizin başında yer alıyor. Mesaj atabileceğiniz, fotoğraf, video ve sesli mesaj yollayabileceğiniz WhatsApp’ı Wi-Fi veya mobil internetiniz üzerinden kullanmanız mümkün. İlgili habere buradan ulaşabilirsiniz.
Program aynı zamanda sadece mobil numaranızla çalışıyor ve sizden herhangi bir kullanıcı adı, şifre veya pin talebinde bulunmuyor. Bu da kullanım kolaylığı sağlayarak WhatsApp’ı bir numaraya yerleştiriyor. Üstelik yakında sesli arama özelliğinin de geleceği söylentiler arasında.
Bize kalırsa yaygınlığı düşünüldüğünde Android için en iyi mesajlaşma uygulaması WhatsApp. Hala indirmediyseniz hemen buraya tıklayabilirsiniz.

2. Kik (Ücretsiz)
Dünya üzerinden 80 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Kik, göz ardı edemeyeceğimiz bir diğer konuşma programı. WhatsApp gibi onda da çapraz işletim sistemi desteği bulunuyor ve oldukça da şık özelliklere sahip.
Fotoğraf yollayıp, toplu konuşmalar yapabileceğiniz uygulamada YouTube bağlantılarını arama seçeneği de bulunuyor. Ayrıca indirilebilir ifadelere (smiley) de sahip. Kik kişisel ve özel bir kullanıma sahip, yani mobil numaranızı veya e-mail adresini paylaşmaktansa sadece kullanıcı adınız gözüküyor. Google Play Store üzerinden Kik Messenger’ı indirmek için buraya tıklayın.

3. Skype (Ücretsiz)
Bilgisayarlarda da bulunan Skype programını sanırız fazla anlatmaya gerek yok çünkü hepiniz biliyorsunuzdur. Microsoft tarafından satın alınan Skype, görüntülü konuşma konusunda muhtemelen bir numaralı program ve yarattığınız bir kullanıcı adıyla kullanmanız mümkün. Skype’ı Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. İlgili sayfa için buraya tıklayınız.

4. Snapchat (Ücretsiz)
SnapChat’i duymuş olabilirsiniz ama duymadıysanız da en azından bir şans vermenizi tavsiye edebiliriz. Kendisi sıradışı bir uygulama ve anında fotoğraf yollama özelliğiyle oldukça popüler oldu. Kullanıcılar birbirlerine hızlıca ve özel şekilde çektikleri fotoğrafları yolluyor ve belli bir zaman içinde bu fotolar kendi kendini yok ediyor. Ayrıca fotoğraflara ufak yazılar eklemek veya kara kalem fotoğraflar yollamak da mümkün. Tabii ki bazı konular için (!) en iyi mesajlaşma uygulaması olarak Snapchat’i tercih ettiğiniz biliyoruz.
Snapchat’i Google Play üzerinden indirmek için buraya tıklayın.

5. Facebook Messenger (Ücretsiz)
Facebook için etrafta her ne kadar yüzlerce uygulama olsa da, popüler sosyal medya platformunu kullananlar en çok Facebook Messenger’ı tercih ediyor. Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirebileceğiniz uygulamayla Facebook Messenger’a sahip herkesle anında konuşabilir, sesli mesaj, fotoğraf ve farklı belgeleri yollayabilirsiniz.
Facebook Messenger mesajlaşma uygulamasını indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Peki sizin için en iyi mesajlaşma uygulaması hangisi? Yorumlarınızı bekliyoruz.