Ana sayfa Sektörden Bütün Vücudu Tarayabilen 3D Tarayıcı Üretildi !

Bütün Vücudu Tarayabilen 3D Tarayıcı Üretildi !

PAYLAŞ

Geleceğin teknolojisi olarak görünen 3D yazıcıların yanına birde bütün Vücudu Tarayabilen 3D Tarayıcı üretildi. Detaylar haberimizde.

3D yazıcıların yapısına baktığımız zaman en ufak bir 3 boyutlu bir ürünü yaklaşık 30 ila 1 saat arasındaki zaman zarfında çıkarabiliyoruz. Her ne kadar dışarıdan bakıldığında çok basit olarak görünsede, aslında 3D yazıcıların arkasında yatan yapı oldukça karmaşık. Zaten 3 boyutlu bir yazıcıdan çıktı alabilmek içinde karmaşık modellemeler yapmak gerekiyor. Bu yazıcıları kullanmak için sadece modelleme yeteneğine sahip olmak yetmiyor. Gerçek bir 3 boyutlu nesne çıkarmak istediğiniz zaman, iyi derecede matematik ve kodlama bilgisine de sahip olmak gerekli. 

3D Yazıcıların yanına platform harici de çalışabilen 3D tarayıcı üretildi. Eskiden sadece platform üzerinden nesneleri tarayabilen 3D tarayıcılar daha da geliştirildi ve artık platform olmadan da kullanabilir düzeye getirildi. Evet, çözüm bu kadar basit aslında, sıradan bir tarayıcı düşünün görevi kağıdı taramak, fotoğrafı taramak vs. daha sonra taradığını da bilgisayara vs. aktarmak. 3D tarayıcılarda ise bu nesneleri taramak ve aktarmaktı. Ancak bunun eksiği ise, platformda çalışabilmesiydi. Yani insan vücudu vs. tarama yapabilmek gerçekten de zordu. Ancak platform olmadan çalışabilen 3D tarayıcılar gerçekten daha işe yarar ve daha kolay.

insan-vucudunu-tarayabilen-3d-tarayıcıPlatformsuz 3D Tarayıcılar Geleceğin Teknolojisi Olucak

Vücudunuzun tarandığı bir çember düşünün. Bu çembere elinizi yaklaştırdığınız zaman eliniz taranıyor. 3 Boyutlu bir şekilde dijital ortama aktarılıyor. Daha sonrasında ise 3D yazıcıdan çıktı alabileceğimiz formatlarda otomatik model oluşturuyor. Pieter Smakman adındaki bir adam kodlama bilgisi ve fikirlerini birleştirerek, 3D tarayıcıları geliştirdi, platformsuz 3D tarayıcı ortaya çıkardı. Platformsuz İnsan Vücudunu Tarayabilen 3D Tarayıcılar seri üretime geçildiğinde geleceğin teknolojisine ev sahipliği yapacağa benziyor. Pieter, bütün Vücudu Tarayabilen 3D Tarayıcı‘nın çalışma mantığını aşağıdaki youtube videosuyla basit bir şekilde anlatıyor ;

Aslında yukarıdaki videodan da izlediğimiz üzere, çok karmaşık bir yapı karşımıza çıkıyor görünüyor. Ancak, herşeyden önemlisi platformlu 3D tarayıcılara göre daha pratik, daha kolay bir şekilde işimizi halledebiliyor, kolayca 3D model olarak dijital ortama aktarabiliyoruz. Bu gelişme ile beraber 3D tarayıcılar geleceğin teknolojisi gösteriliyor. Örnek olarak, kolu kopan bir insanın kolu taratıldığında tekrardan aynı boyutta protez kol üretilebilinir. Tıpta kullanmak ve modelleme yapmak adına oldukça güzel bir haber.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.