Ana sayfa Dünyadan Deri ürünlere ilgi Duyanları Gerçeklerle Tanıştırdılar!

Deri ürünlere ilgi Duyanları Gerçeklerle Tanıştırdılar!

PAYLAŞ

Dünya da ve ülkemizde ki gerçek deri kullanımı oldukça yüksek. Bu konuya dikkat çekmeye çalışan bir firma Deri ürünlere ilgi Duyanları Gerçeklerle Tanıştırdılar!

Peta Asia isimli bir şirket hayvan derilerinden giydikleri ve bu giysileri satın almak isteyenlere bir kampanya düzenledi. Hayatımızda pek çok yerde insanlar çoğu yerde ve alışverişlerinde deri giysi ayakkabı vb eşyalarını hayvanların derilerinden elde ediyorlar.

Hayvan derileri zamanımızda çok pahalı olduğu gibi çoğu hayvanında canından olmasına neden olabiliyor. İşte bu gibi deriden olan eşya giyim gibi sektörlerin önüne geçilmesi için Peta Asia bir kampanya düzenlemesi ile Ogilvy & Mather Bangkok’un bir araya getirerek açtığı The Leather Work ismindeki mağaza, hayvan derilerinden üretilmiş ürünleri satın almaya gelen müşterilere hiç tahmin etmeyecekleri bir tecrübe yaşattılar.

Deri ürünlere ilgi Duyanları Gerçeklerle Tanıştırdılar!

Peta Asia’nın düzenlediği deri kaplama ürünlerinin ve satıcılarının önüne geçmek için bir video gerçekleştirdi. Bu videodaki konsepti izlediğiniz de daha da iyi anlayacaksınız. Konusu şu : sıradan bir insan bir mağazaya girdiğinde giydiği deri ayakkabı vb eşyalarını eline aldığı zaman üründen korkacak, tiksinecek ve bir daha o deri eşyayı giyemecek.

Bu çalışmada bir müşteri mağazaya girdiği zaman deriden bir eşyanın içerisinde hayvanın iç organı ve gerçekçi bir kalbini gördüğü zaman deriden uzaklaşacak ve insanda bir korku duygusu barındıracak.  Videonun amacı timsah derisinden olan bir eşyayı insan eline aldığı zaman eline kan bulaşması deri bir ayakkabı alındığı zaman ise ayakkabının içerisinde yılanın iç organlarının olması insanları etkileyecek en temel faktör.

Aslında bir nevi sosyal deney adı altında yola koyulan şirket, amacına ulaşmıştır diye tahmin ediyorum. Lakin bir deri ürünleri satan mağaza da, bu şekilde bir konseptle ürünlerin yerleştirilmesi, oldukça ilginç olmuş.

Ülkemiz de ve tüm Dünya da gerçek deri kullanımı bir hayli fazla. Durum böyle olunca da, video da izlediğiniz gibi ürünleri üretmek adına hayvanlar öldürülüyor. (Hayvanlar bazen Sırf bu iş için öldürülüyor ve dikkat çekilmek istenilen de bu aslında) Bu duruma dikkat çekmek isteyen firmanın, asıl amacına ulaştığını düşünüyorum. Deri ürünleri kullanmayan birisi olarak, deri ürünlerden tiksindiğimi söyleyebilirim.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.