Ana sayfa Marstan ExoMars Uzay Aracından Kötü Haber Geldi!

ExoMars Uzay Aracından Kötü Haber Geldi!

PAYLAŞ
ExoMars Uzay Aracından Kötü Haber Geldi!

Kızıl gezegende araştırmalar yapmak üzere fırlatılan ExoMars Uzay Aracından Kötü Haber Geldi! ExoMars uzay aracı, görevini tamamlayamadı.

ExoMars uzay aracı büyük beklentiler ile Mars görevine gönderilmişti. Ancak beklentileri boşa çıkartan bir haber geldi. ExoMars, görevinde başarılı olamadı. Avrupa Uzay Ajansı ve Rusya Uzay Ajansı tarafından alınan kararlar neticesinde ortaklaşa gerçekleştirilen proje, hayal kırıklığına uğrattı.

Mars hakkında detaylı analizler ve araştırmalar yapması adına fırlatılan ExoMars uzay aracı görevinde başarısız oldu. ExoMars’ın 2 farklı modülü Mars’da görevlendirilmişti. Bunlardan birincisi alçak yörünge de, diğeri ise kızıl gezegenin yeryüzünde araştırma yapacaktı. Bu araştırmalar Mars hakkında önemli bilgiler verecekti.

ExoMars Uzay Aracından Kötü Haber Geldi!

Schiaparelli adlı modül, Mars yüzeyinde araştırma yapmak için yüzeye iniş yapmak üzere bir süredir burada harekete geçmişti. Projeyi ortaklaşa gerçekleştiren ajansların açıklamalarına göre Schiaparelli, yüzeye iniş yapacakken, yüzeye 2-4 km arası mesafeden düştü. Yüzeye çarpan modül kullanılamaz hale geldi ve araştırmalarını tamamlayamadı.

Ağırlığı konusunda 600 kilograma yakın olduğu söylenen aracın iletişimi ise yüzeye iniş yapmasına 50 saniye kala kesilmiş. Dolayısıyla ExoMars uzay aracının mars görevi de yarıda kaldı diyebiliriz.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.