Ana sayfa Yazılım Firefox, Flash Desteğini Kaldırdı

Firefox, Flash Desteğini Kaldırdı

PAYLAŞ

Steve Jobs’ın günün birinde flash’ın tamamıyla ortadan kalkacağına olan inancı ve flash’ı gereksiz bulması flash teknolojisinin iPhonelar’a, iPadler’e konulmamasının en büyük nedeniydi. Ve bir nevi HTML 5’ten sonra tüm teknoloji tutkunları Steve Jobs’ın dediğine gelmişti ve şimdi de yavaş yavaş flash’a olan destek kalkmaya başlıyor. İlk adım Firefox’tan.

CEO’su Mark Schmidt tarafından duyurulan flash’a olan desteğin bitirilmesi ardından flash’ın kullanıcılar açısından tehlikeli ve birçok açığa sahip olduğunu ayrıca yine kullanıcı gözünden bakacak olursak sürekli çökme sorunlarıyla gündeme gelen flashın ne zaman Adobe tarafından desteğinin bitirileceği merak konusu.

Occupy Flash isimli sitede flash eklentisinin nasıl kaldırılacağı uygulamalı bir şekilde anlatılmış. Şimdilik Firefox ve Facebook’un flashı bırakmak için somut adımlar attığı, Apple’ın ise ezelden beridir karşısında olduğu flash’ın artık devrinin bittiği söylenmesi gerekiyor. Büyük ihtimal yakın bir zaman içerisinde flash diye bir teknolojinin yalnızca adını hatırlayacağız. Bakalım bu üç kuruluş arasına başka hangi kuruluşlar gelecek?

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.