Apple’ın cihazlarında kullandığı iOS işletim sistemi her geçen gün gelişirken, iOS 10 ile Gelecek Özellikler şimdiden konuşulmaya başlandı. iOS 10 Nasıl Olacak?
Her sene Apple tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen WWDC (Worldwide Developers Conference) etkinliği, bu yılda 13 Haziran – 17 Haziran arasında gerçekleştirilecek. Bu konferansta Apple’in iOS 10’u tanıtması bekleniyor.
iOS 10’da değişmesi muhtemel uygulamalardan birisi, Fotoğraflar uygulaması. Bu uygulamanın yeni versiyonunda iOS kullanıcılarının EXIF verilerini ve fotoğrafın belli bölümlerini direkt bir şekilde uygulama içerisinden düzenleyebileceği söyleniyor. Ayrıca uygulama içerisinde yüz tanıma sistemi de olması muhtemel. Bu yeni özellikleri bazı kesimi gayet memnun etse de, bazılarını da Unicode ile yapılan anlaşma konusunda biraz düşünceli ve heyecanlı. Bu anlaşmaya göre, Apple’ın mobil işletim sisteminin yeni sürümüne yeni eklenen 74 emoji ile birlikte gelecek.
iOS 10 ile Gelecek Özellikler
Apple CEO’su Tim Cook, 2015 yılının Eylül ayında iOS 10’da olabilecek bir özelliğe dikkat çekmişti: Cihaza ön yüklü gelen uygulamaların kullanıcı tarafından gizlenebilmesi idi. Tim Cook, “bazı uygulamaların silinmesi, iOS içerisinde düzensizliğe ve sorunlara yol açabilir, zira bazı uygulamalar birbirleriyle etkileşimli çalışıyorlar” demişti. “Ancak diğer uygulamalar öyle değil. Sanırım zamanla o diğer uygulama dediklerimiz için bir yolunu bulacağız.” ifadelerine yer vermişti.
Apple bunu bir yolunu bulmuş olacak ki, geçtiğimiz günlerde iTunes’da raslanan bir kodlarda uygulamaların gizlenebilirliğine dair ipıçları bulunuyordu. iOS 10 için Beta sürümünün WWDC etkinliği esnasında iOS 10 duyurulduktan hemen sonra yayınlanması bekleniyor. Final sürümü ise kullanıcılara Eylül 2016’da sunulacağı belirtiliyor.