E3 2015‘in gelmesine her ne kadar “çok” diyemesek de, kısa bir süre kaldı diyebiliriz. Biz de bu nedenle fuardan neler beklediğimizin yer aldığı bir liste hazırladık.
Konsollar
Açıkçası E3’te çok fazla donanım yer alacağını zannetmiyoruz çünkü hem Sony, hem de Microsoft’un yeni nesil konsolları neredeyse bir buçuk senedir piyasada ve Wii U’da aynı şekilde. 3DS satışlarının da iyi gittiğini hatırlarsak, Nintendo muhtemelen yeni bir el konsolu tanıtmayacaktır.
Sony’nin PS Vita’yı destekleyeceğini düşünüyoruz, her ne kadar cihazın durumu o kadar parlak olmasa da. VR teknolojisi ise sanırız donanım kısmında en çok gösterilecek şeylerden biri olacak ve bolca Oculus Rift gösterisiyle karşılaşacağız.
2015’te Çıkacak Oyunlar
Fuarda hangi oyunların, hangi yapımcıların ve dağıtımcıların yer alacağını şimdiden kestirmek çok zor fakat yine de hepimizin beklediği belli başlı birçok oyun var. Örnek vermek gerekirse, Mirror’s Edge 2 bunlardan biri ve belki oyunun bir demosu yayınlanabilir. Ayrıca Warner Bros tarafından yapılan yeni Mad Max oyununu da unutmamak lazım.
Aynı zamanda Uncharted 4‘ün yapım aşamasında olduğunu biliyoruz ve belki de firma bize bir sürpriz yaparak fuarda oyunu detaylıca anlatır. Diğer yanda ise United Front‘un yeni Sleeping Dogs oyunu üzerinde çalıştığı söylentileri var ve bu da herkesin beklediği bir oyun.
Ve son olarak, iyi bir çocuk olursa belki The Last Guardian‘ı bile görebiliriz.