Sürekli bilgisayar başındakilerin sık yaptığı eylemler arasındaki kütletmeye son nokta koyan bilim adamları Parmak Kütletmenin Zararlı Olup Olmadığı Açıklandı!
ABD’de yapılan bir araştırmaya göre insanoğlunun en sık yaptığı eylemlerden birisinin zararlı olup olmadığı ortaya çıkmış oldu. Özellikle de uzun süre bilgisayar ile uğraşan insanlar parmaklarını sık sık kütletir.
Durum böyle olduğunda da insanın aklına bir çok soru geliyor. Acaba zararı var mı? Parmak kütletmenin zararları neler? gibi sorular sorulabiliyor. Son nokta da Bilim adamlarından geldi. Parmak Kütletmenin Zararlı Olup Olmadığı Açıklandı. Merak edilen bu soru da araştırmalar sonrasında cevaplandı. ABD’deki UC Davis Sağlık merkezinin yaptığı araştırma da bu sorulara cevap niteliğinde aslında.
Parmak Kütletmenin Zararlı Olup Olmadığı Açıklandı!
Bilim adamları sıklıkla parmak kütleten insanların parmaklarını ve eklemlerini incelemeye aldı. İncelemeler de bir çok kez röntgen çekildi. Çeşitli cihazlar ile testler yapıldı.
Parmak kütletmeyi kısaca açıklayan Bilim adamları, kütletme sırasında parmaktaki sıvıyla dolu olan iki eklemin birleştiği yerin genişlediğini belirtiyor. Aynı zamanda bu genişleme sonrasında parmaklardaki sıvının boşluk doldurmak için yetersiz olduğunu söylüyor. Yapılan test röntgenleri şu şekildeydi;
Testlerin yapılması adına özellikle de sık sık parmağını kütleten denekler seçildi. Dr. Robert D. Boutin tarafından başlatılan araştırmalar ile beraber toplamda 40 kişilik denekler ele alındı. Bu denekler ile beraber testler yapılırken kişilerin hareketleri de dikkate alındı. Böylelikle merakla beklenen soru : Parmak Kütletmenin Zararlı Olup Olmadığı Açıklandı! Bilim adamlarının yapmış olduğu testler sonrasında 40 kişilik denekler arasında hiç kimse de eklem iltihabı ya da şişlik gibi rahatsızlıkların olmadığı belirtildi.
Dolayısıyla çevremizde duyduğumuz yapma, parmaklarına çok zararlı vs. sözleri de böylelikle rafa kaldırıldı. En azından aksi kanıtlanana kadar.