En popüler mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın arama özelliği iPhone (iOS) ve Windows Phone’a geliyor. Yeni bir ekran görüntüsüne göre WhatsApp’ın sesli arama özelliği önce Windows Phone’a daha sonra iPhone’a gelecek.
Geçtiğimiz aylarda sıkça gündeme gelen WhatsApp’ın sesli arama özelliği artık resmi olarak kullanılabilir durumda. Ancak şimdilik sadece Android işletim sisteminde çalışan WhatsApp arama özelliği, önümüzdeki günlerde Windows Phone’a gelecek. Bir sonraki adım ise iPhone’lara WhatsApp sesli arama özelliğinin gelmesi. Açıklanan bazı resmi bilgilere göre de WhatsApp’ın aktif kullanıcı sayısında ciddi bir büyüme söz konusu.
An itibariyle 800 milyon aktif kullanıcıya sahip olan WhatsApp, 2015 yılınun sonlarına doğru 1 milyar barajını aşmayı bekliyor. Bir önceki yıla oranla yüzde 33 büyüme gösteren WhatsApp, özellikle Facebook tarafından satın alındıktan sonra atağa kalktı diyebiliriz. WhatsApp Web ve WhatsApp sesli arama özellikleri ile gelişimini sürdüren uygulama, önümüzdeki günlerde çok daha hareketlenecek gibi görünüyor.
Şu whatsapp arama özelliği de bir gelemedi be kardeşim