Mobil teknoloji dünyasında uygun fiyat politikası ile dikkat çeken Xiaomi, dünya çapında önemli satış rakamları elde etti. Sadece belirli ülkelerde satışlarını gerçekleştiren şirket, buna rağmen Sony, HTC gibi akıllı telefon pazarının önemli isimlerini geride bırakmayı başardı.
Çin devi Xiaomi‘nin patronu olan Lei Jun, yaptığı açıklamada önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde Apple ve Samsung’u da geride bırakarak en yüksek performanslı akıllı telefon üreticisi olacaklarını söyledi. Zirveye yükseldikten sonra dünyanın birçok yerinde satış yapmayı hedeflediklerini ileten Lei Jun, bunun elbette kolay birşey olmadığını sözlerine ekledi.
Hem donanım hem de yazılım kısmında büyük işler başaran Xiaomi, MI adlı bir arayüz üretmişti. Bu arayüzü 60 milyon kullanıcıya ulaştıran şirketin hedefi önümüzdeki yıllarda bu rakamı üst seviyelere taşıyabilmek.